Murături turceşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Fripturi » Murături combinate » Murături turceşti

Murături turceşti

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gogonele verzi, morcovi, ţelină, ceapă, gogoşari, varză albă, conopidă, boabe de muştar, boabe de piper, sare, oţet, miere de albine.

Mod de preparare: Se curăţă gogonelele de seminţe şi apoi se taie cubuleţe mici. Morcovii, ceapa şi ţelina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toacă mărunt, fără a fi frecată cu sare. Conopida se rupe în bucăţi mai mici. Într-un vas, se fierb împreună otet (1 l la 2 l de apă) cu sare, miere de albine (depinde de cât de dulce vreţi să fie compoziţia), boabele de piper, muştarul, foile de dafin.

Într-un borcan de 800 ml, se pun în ordine aleatorie toate legumele, tăiate în prealabil şi varza tocată.

După ce a fiert, compoziţia de mai sus se toarnă peste legumele din borcan, ca să le opărim puţin. Se lasă fără capac până a doua zi dimineaţa, după care se leagă cu celofan şi se coboară în pivniţă sau la rece pe balcon.

Se serveşte la orice friptură, în special la cea la tavă.

13.990 vizualizări
1.304 tipăriri
14 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Murături asortate iraniene (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Murături asortate (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.