Ciulama de ciuperci (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Ciulama de ciuperci (I)

Ciulama de ciuperci (I)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de pădure sau de cultură, 50 g unt, 25 g făină, 100 ml smîntînă, o ceapă, mărar, pătrunjel, piper, sare.

Mod de preparare: Ciupercile, curăţate şi bine spălate, se taie în felii mari şi se fierb acoperite, 30 minute, într-o cratiţă cu 1/4 l apa clocotită, la foc mic, împreună cu ceapa tăiată în sferturi, pînă cînd ciupercile se moaie bine, scoţîndu-se apoi ceapa. Făina se freacă cu o lingură de apă rece, deşertîndu-se peste ciuperci cu care se amestecă, lăsînd să fiarbă cîteva clocote ca să se lege puţin sosul, apoi cratiţa se ia de pe foc. Smîntîna, bătută cu o lingură de apă rece. se amestecă cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucăţele de unt, frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt.

49.245 vizualizări
2.335 tipăriri
46 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
5. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
13. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.