Blinele - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Paste, pizza şi găluşte » Blinele

Blinele

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g faina de griu, 200 g faina de secara, 15 g drojdie, 3 oua, 30 gr. smintina, 40 g unt, sare.

Mod de preparare: Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, aproape 2 ore; in acest timp, aluatul va trebui sa creasca inca o data cit a fost. Cind a crescut bine, se adauga faina de secara, galbenusurile cu ou, smintina, sarea si albusurile batute spuma. Se lasa apoi sa se odihneasca inca 20 de minute. Se incinge putin unt intr-o tigaie, se ia cu lingura din aluat si se prajesc clatite, mai groase decit cele obisnuite. Blinelele se servesc de obicei cu smintina si peste afumat.
Blinelele se servesc de obicei cu smintina si peste afumat.

10.511 vizualizări
1.318 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.