Tort Doboş cu ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Torturi » Tort Doboş cu ciocolată

Tort Doboş cu ciocolată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 oua, 200 g zahar pudra, 120 g faina fina, coaja rasa si zeama de la o lamiie, unt.
Crema: 6 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 6 batoane (linguri pline) ciocolata rasa, 4 linguri apa.

Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecind incet. Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cit muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt. Cind toate foile sint coapte si racite, se ung cu crema, se asaza unele peste altele si se glaseaza cu zahar ars sau cu aceeasi crema. Pentru crema, intr-o cratita asezata in apa clocotita pe foc, se bat cu telul ouale intregi cu zaharul, pina cind se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecata si incalzita cu patru linguri de apa si untul. SE freaca totul bine pina se raceste. Se ung foile cu aceasta crema.

7.628 vizualizări
821 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
4. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
6. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
8. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
12. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
14. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
18. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
23. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
29. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
30. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.