Iahnie de fasole - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole boabe, o ceapa , o foaie de dafin, 100 ml untdelemn, 1,4 l suc de rosii, 25 g faina patrunjel, marar, tarhon, cimbru, 150 ml smantana, piper, sare.

Mod de preparare: Fasolea curatata de impuritari se pune la inmuiat. A doua zi, dupa ce s-a limpezit cu 2-3 ape reci, se pune la fiert tot cu apa rece. Se fierbe acoperita, la foc mic, pina cind se inmoaie bine bobul si coaja, circa 1,5-2 ore, sau mai mult daca fasolea este mai veche. In oala sub presiune fierbe in circa 1-1,5 ore, dar se inmoaie coaja mai bine. Cind fasolea este fiarta, apa este scazuta pina la nivelul boabelor. Ceapa taiata marunt, se caleste intr-o cratita, la foc mic, in tot untdelemnul, cu 1/2 lingurita de sare, pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu sucul de rosii si se desarta peste fasolea fiarta, adaugind foaia de dafin si o ramura de cimbru. Faina se freaca cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu fasolea, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege sosul. Apoi cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se acreste cu zeama de lamiie sau citeva picaturi de otet, aromindu-se cu frunze taiate marunt de marar, patrunjel si tarhon; facultativ, se adauga un virf de cutit de piper. Se poate servi ca atare sau dreasa, cit este fierbinte, cu smintina batuta cu o lingura de apa rece. Se serveste simpla, ca felul doi, sau ca garnitura la friptura de ovine, vita, rata sau gisca grasa, la carne afumata fiarta sau fripta, la cirnati, chiftele, etc.

52.667 vizualizări
1.912 tipăriri
37 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Bruschetta cu fasole (Aperitive > Sandviciuri)
16. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
28. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.