Ficat prăjit - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Fripturi » Ficat prăjit

Ficat prăjit

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ficat, o lingura faina, 1 1/2 linguri unt sau untura.

Mod de preparare: Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un servet curat. Ficatul se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se incinga cit mai uniform posibil. Astfel pregatit, ficatul se presara cu piper pisat se da prin faina si se prajeste in unt sau untura fierbinte timp de 10 minute pe o parte, apoi pe cealalta. Cind se intoarce, nu trebuie infipta furculita in ficat pentru ca sa nu se scurga zeama. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul; cu cit se tine mai mult pe foc, cu atit devine mai tare si mai putin gustos. Se sareaza abia cind este aproape gata.
Se serveste pe platou cald cu garnitura de legume sau cu un sos oarecare.

2.440 vizualizări
694 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
6. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
19. Supă de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
21. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
22. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
27. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.