Chiftele din carne - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Chiftele din carne

Chiftele din carne

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 2

Ingrediente: 1/4 kg carne, 50 g franzelă, 50 g ceapă, 3-4 căţei de usturoi, un ou, piper, pătrunjel sau mărar, untdelemn, sare fină.

Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă şi cu ceapa tăiată mărunt şi călită un minut cu 2 linguri de untdelemn. La tocătură, se adaugă oul crud, un vîrf de cuţit cu piper, 1/2 linguriţă de sare fină, usturoiul tăiat mărunt şi pătrunjelul sau mărarul tăiat mărunt; se amestecă bine. Pe o foaie de nailon, se pun 1-2 linguri de făina sau pesmet, se ia cîte o linguriţă cu vîrf din compoziţie, se trece prin făina sau pesmet şi se formează chiftele rotunde şi turtite. Se înfierbintă tigaia fără grăsime 3-4 minute la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm şi imediat se aşează chiftelele unele lîngă altele, cîte încap, neînghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se întorc pe partea cealaltă. Cînd sînt gata, se scot şi se înlocuiesc cu altele, pe măsură ce se prăjesc. Prăjirea trebuie să dureze circa 10 minute pe fiecare parte. Se păstrează calde, pe un vas cu apă fierbinte, acoperite. Se servesc calde cu orice garnitură de legume, cu salată de cartofi cu ceapă, cu fasole bătută, varză călită, mîncăruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de măcriş, iar reci cu ardei, roşii, ridichi.

81.795 vizualizări
3.583 tipăriri
35 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.