Cataif - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Cataif

Cataif

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foaia: 3 oua, cca 270 g faina.
Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom.
Umplutura: 1 kg frisca.

Mod de preparare: Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca pe ea se pun patratele in ordinea in care au fost, dupa forma lor trecind cu cutitul prin frisca se taie si foaia de dedesubt.

4.525 vizualizări
849 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.