Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II)

Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II)

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg ceapa, 2-3 ardei grasi sau gogosari, 2-3 rosii sau 1-2 linguri suc de rosii, 1-2 catei de usturoi, 200 g malai, 1 foaie de dafin, 100 ml ulei, boia dulce, sare, piper, cimbru, otet.

Mod de preparare: Cureti ceapa, o tai fideluta, o presari cu sare si o pui sa se caleasca in ulei incins pentru 15 minute. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu se arda. Tai fideluta ardeii sau gogosarii curatati, ii adaugi peste ceapa, le lasi sa se caleasca impreuna 10 minute. Pui apoi boia dupa gust, foaia de dafin, sucul de rosii sau rosiile decojite si taiate felii, usturoiul pisat si presari putin cimbru. Torni putina apa si lasi sa mai dea in cateva clocote. Potrivesti apoi gustul de sare, otet, piper si dai tocana la cuptor, cat sa mai scada sosul. In acest timp, faci o mamaliga mai vartoasa din malai, apa si sare dupa gust. Iei apoi din mamaliga cu o lingura de supa si o asezi pe o farfurie. Pui alaturi tocanita si o poti servi alaturi de salata de gogosari sau castraveti murati.
Daca ceapa e prea iute tine-o 10-15 minute intr-un vas cu apa rece, dupa ce ai curatat-o.
Dupa ce faci mamaliga, pune-o fierbinte in castronele unse cu margarina, las-o 5 minute deoparte, apoi rastoarn-o pe un platou.

24.020 vizualizări
1.054 tipăriri
9 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.