Vişinată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne tocată » Lichioruri » Vişinată

Vişinată

Ingrediente: 5 kg visine, 1/2 kg cirese amare, 1/2 kg zmeura sau fragute, 100 ml rom, un plic cu zahar vanilat, 1 1/2 kg zahar, 1 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb, 8-10 picaturi esenta de migdale.

Mod de preparare: Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu zmeura sau fragutele; zaharul se presara la urma, peste ele. Damigeana se scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul. Se leaga la gura cu tifon si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pina cind fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitindu-le zilnic. Dupa aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece doua saptamini, agitind-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma impreuna cu fructele sau fara fructe.

8.657 vizualizări
1.124 tipăriri
7 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Klafoutis cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tort parfe (Dulciuri > Torturi)
3. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Prăjitură cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
6. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.