Stavrizi greceşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Stavrizi greceşti

Stavrizi greceşti

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb, 50 ml apă călduţă, 80 ml ulei, piper pisat, ienibahar măcinat, pătrunjel, mărar, tarhon, o lămâie mare.

Mod de preparare: Într-o tavă adâncă se aşază în straturi mărarul, pătrunjelul şi tarhonul (spălat, fără a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coadă, în rând, apoi se toarnă vinul amestecat cu ulei şi apă, mirodeniile şi sarea. Tava se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor, unde se lasă cam 35-40 minute. Se scoate cu grijă peştele, se aranjează pe un platou, deasupra se toarnă sosul din tavă, strecurat.
Se serveşte cald, cu cartofi fierţi, sau rece, cu salată verde.

5.681 vizualizări
873 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
2. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Bame greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.