Paste cu fructe de mare (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Paste cu fructe de mare (I)

Paste cu fructe de mare (I)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec.

Mod de preparare: Se pregătesc ingredientele: 3-4 căţei de usturoi tăiaţi felii subţiri, 1 ardei iute tăiat rondele subţiri. Pastele se fierb "al dente". După fierbere, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline (pentru a nu se lipi între ele) şi se ţin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), în primul rând datorită gustului, iar apoi datorită faptului că reţin sosul în interiorul spiralei. Se pot folosi şi Penne Rigate sau Farfalle.

Într-o tigaie mare, se încinge puţin ulei de măsline (de preferinţă extra virgin) şi se călesc ingredientele începând cu usturoiul, pe urmă ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate, se opăresc câteva minute la foc mic.

Separat, se topeşte untul şi se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasă să scadă vinul până la jumătate din cantitatea iniţială (se poate pune mai mult vin şi puţin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi şi ardei iute şi se călesc puţin. Se potrivesc la gust cu sare şi piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute călit le face foarte iuţi). Apoi, se sting cu sosul de vin şi unt. În final, se adaugă pastele şi se amestecă.

Fructele de mare congelate conţin în general: sepie, caracatiţă, creveti, scoici, stele de mare.

Un Sauvignon Blanc sec rece completează în mod fericit o masă cu specific mediteranean.

171.065 vizualizări
2.669 tipăriri
84 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.