Homar thermidor - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Homar thermidor

Homar thermidor

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 homari mari, gata fierti, taiati in doua pe lungime, o ceapa mare rosie taiata marunt, 50 g unt, 20 g faina, 100 ml vin de Xeres, 200 ml vin alb sec, 200 ml supa concentrata de peste, 100 g parmezan ras, doua linguri de patrunjel tocat, 8 linguri smantana groasa, doua linguri de mustar (de Dijon), sare, piper.

Mod de preparare: Se scoate carnea din carapacea homarilor si din clesti si se taie cubulete mici (cam de un centimetru).
Se caleste ceapa in jumatate din cantitatea de unt presarata cu faina. Se adauga Xeres-ul, vinul alb, supa de peste, carnea de homar. Se fierbe trei minute la foc moale.
Se adauga smantana, mustarul si patrunjelul tocat. Se repune amestecul in carapace.
Se presara cu parmezan si cu aschii de unt si se gratineaza la grilul din cuptor.

4.756 vizualizări
811 tipăriri
4 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    






   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.