Colaci marmoraţi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Cozonaci şi checuri » Colaci marmoraţi

Colaci marmoraţi

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 5 oua, 150 g unt, 300 g zahar tos, 300 g faina, 1 pachet de drojdie, 3 linguri de cacao pudra.

Mod de preparare: Se pune untul intr-un castron si se bate cu mixerul pana ce se face spuma. Se adauga 2/3 din zahar si se amesteca in continuare. Se separa albusurile de galbenusuri. Se introduc galbenusurile in castron, amestecand mai departe pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga faina (in ploaie) si drojdia, amestecand intr-una. Se bat albusurile cu restul de zahar si se incorporeaza cu o lingura in aluat. Jumatate din compozitie se amesteca cu cacao. Cealalta jumatate se toarna intr-o tava rotunda (speciala pentru colaci), unsa si tapetata cu faina. Deasupra se toarna jumatatea cu cacao si se inteapa cu o furculita (prin ambele straturi), pentru a se obtine efectul de marmura. Se baga la cuptorul incins (200 grade C) si se coace o ora. Se rastoarna imediat pe un fund de lemn sau pe un gratar.

4.978 vizualizări
1.041 tipăriri
13 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    






   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.