Pate de ficat cu salată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Pate de ficat cu salată

Pate de ficat cu salată

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pateul: 250 g ficatei de pui, 1 catel de usturoi, 3 cepe mici, 1/2 legatura cimbru, 100 g unt, sare, piper, 3 linguri suc de mere.
Salata: 2 capatani de salata verde.
Sosul - 2-3 linguri otet, 1 lingura vin dulce, 2 lingurite mustar (dulce), 4-6 linguri ulei de masline, o bagheta (franzela).

Mod de preparare: Pateul: se spala ficatul si se taie cubulete. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se prajesc la foc mijlociu, circa 5 minute, ficatul, ceapa, usturoiul si o lingura de frunzulite de cimbru. Se adauga sare, piper si sucul de mere. Se amesteca bine cu mixerul sau se preseaza cu furculita, pana ce devin ca o crema, se mai gusta o data de sare si piper, apoi pateul se pune la rece peste noapte.
Salata: se spala frunzele, se zvanta, se taie fasii mai mari (sau se rup) si se aseaza pe un platou.
Sosul: se amesteca otetul, vinul, mustarul, sarea si piperul, dupa care se incorporeaza uleiul, batand cu o furculita sau cu telul. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, inainte de a o servi. Se taie bagheta felii, se baga putin la cuptor sa se incalzeasca si se unge fiecare felie cu pate de ficat. Feliile unse se orneaza cu cate-o crenguta de cimbru, se presara deasupra piper (macinat mare) si se servesc impreuna cu salata.

2.106 vizualizări
688 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.