Jaluzele cu nectarine - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Jaluzele cu nectarine

Jaluzele cu nectarine

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 nectarine, 400 g aluat foetaj, 50 g faina, 80 g dulceata de caise, un ou, 30 g unt, 40 g migdale taiate, sare.

Mod de preparare: Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie din el opt dreptunghiuri de 8/12 cm (aproximativ), care se baga la frigider.
Se spala nectarinele, se sterg, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se desfac in bucati mari.
Se iau patru dreptunghiuri de aluat si la mijlocul fiecaruia se aseaza o bucata de nectarina, in asa fel incat sa ramana o margine de 1 cm pe fiecare latura. Se pune cate putina dulceata (pe nectarine) si se presara migdale taiate.
Dreptunghiurile ramase se cresteaza in striuri paralele, pana la 1 cm de marginea fiecarei laturi (ele arata ca niste jaluzele).
Se bate oul (intreg) cu putina sare si cu el se ung marginile primelor patru dreptunghiuri. Celelalte patru dreptunghiuri striate se aseaza deasupra ca un capac, apasand usor marginile ca sa se lipeasca.
Se ung si capacele cu ou batut, se aseaza pe o tava unsa si se coc aproximativ 30 de minute. Inainte de a le servi, se lasa sa se raceasca.

2.904 vizualizări
781 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Jaluzele cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
2. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
4. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
6. Găluşte cu nectarine (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.