Sărăţele - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Sărăţele

Sărăţele

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,5 kg făină, 3 ouă, 400 g margarină, 2 1/2 linguri sare mare, 1 ceaşcă cu lapte, 1 cub de drojdie, chimen, caşcaval sau brînză după gust.

Mod de preparare: Se omogenizează margarina cu cantitatea de sare mare şi cu 2 ouă, după care se adaugă făina şi drojdia dizolvată în lapte, obţinîndu-se o cocă cu consistenţă potrivită, care se va ţine la rece 15 minute. Din această cocă se vor întinde foi pe care le ungem cu ou şi, dupa dorinţă, se presară chimen, caşcaval ras sau brînză. La final, se decupează fie cu forma, fie cu rotiţa zimţată diverse forme sau fîşii, care se coc la foc potrivit pînă se rumenesc.

4.298 vizualizări
839 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.