Calcan fiert - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Calcan fiert

Calcan fiert

Ingrediente: 1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte. Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de dafin. Cand clocoteste apa, se adauga o lingura otet si se pune calcanul. Dupa ce a fiert, se serveste cald, presarat pe deasupra cu verdeata si zeama de la o lamaie. Zarzavatul din apa in care a fiert poate fi folosit ca garnitura.

4.769 vizualizări
1.045 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
2. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
5. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
9. Mujdei de usturoi dobrogean (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă fierte cleioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Raci fierţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
23. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
25. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.