Vinete italieneneşti cu roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete italieneneşti cu roşii

Vinete italieneneşti cu roşii

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g vinete, 350 g rosii bine coapte, 2 ramuri de telina verde, 150 g masline verzi (fara samburi), 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust), 200 ml otet de vin, un varf de cutit de zahar, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi taiati si vinetele in rondele, sarati-le si lasati-le sa stea o ora.
Curatati usturoiul si caliti-l in untdelemn, la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugati ramurile de telina taiate bucati, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, maslinele, sarea si piperul. Lasati totul sa mijoteasca pe foc mic, vreme de 5 minute.
Treceti vinetele prin apa rece, stergeti-le intr-un servet absorbant, apoi prajiti-le in ulei incins pe ambele parti, pana se rumenesc.
Amestecati vinetele cu sosul de rosii si telina. Adaugati otetul si zaharul. Lasati sa fiarba pe foc potrivit, pana cand otetul se evapora. Sarati, piperati, asteptati ca preparatul sa se raceasca, apoi puneti-l pe un platou si bagati-l la frigider vreme de o ora, inainte de a-l servi.
La masa, puteti presara deasupra putin parmezan sau cascaval ras.

4.714 vizualizări
811 tipăriri
5 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
28. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.