Pricomigdale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Pricomigdale

Pricomigdale

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ceasca zahar pudra, 1 ou batut, 2 cesti migdale macinate, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita scortisoara pisata, zahar pentru pudrat.

Mod de preparare: Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate putin in crema de ou si zahar. Se obtine astfel un aluat care apoi se framanta (in castron) circa cinci minute, pana ce devine neted. Se acopera cu un servet si se pune deoparte. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm. Acesta se taie in 24 de bucati egale si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formandu-se cercuri cu diametrul de 4 cm. Se asaza pe o tava unsa, lasand spatiu suficient intre ele ca sa creasca. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pana ce se rumenesc).
Cand sunt coapte, se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.

5.407 vizualizări
958 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Cupe cu fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
4. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.