Tartă de varză acră - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă de varză acră

Tartă de varză acră

Ingrediente: Aluatul: 250 g faina, 100 g unt, sare, putina faina pentru planseta. Umplutura: 600 g varza acra, 100 g slaninuta afumata (taiata felii), 1 lingurita anason, 3 oua, 200 g frisca batuta, sare, piper, nucsoara, 200 g cascaval.

Mod de preparare: Aluatul: Se framanta un aluat neted din faina, unt, 1/2 lingurita de sare si 4 linguri de apa rece. Se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie subtire pe tabla de prajituri data cu putina faina si se asaza intr-o forma de tarta (28 cm diametru), avand grija sa acopere si marginile. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace cca 15 minute in cuptorul incins in prealabil.
Umplutura: Se stoarce bine varza acra si se taie fideluta. Se amesteca cu felioarele de slaninuta si anasonul. Se bat ouale, se incorporeaza frisca si se adauga sare, piper si nucsoara rasa. Se intinde umplutura de varza peste foaia de aluat si se toarna deasupra ouale amestecate cu frisca. Se presara cascavalul ras si se baga la cuptor. Se coace - la aceeasi temperatura - circa 45 de minute.

2.128 vizualizări
651 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
17. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.