Ficat de gâscă cu mere caramel - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu organe » Ficat de gâscă cu mere caramel

Ficat de gâscă cu mere caramel

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g ficat de gisca, 4 mere mari, 50 g zahar, 50 g unt, 50 ml coniac.

Mod de preparare: Spalati si curatati ficatul de nervuri. Taiati-l in felii groase de aprox. 3-4 cm.
Spalati merele si curatati-le de cotor cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg. Taiati apoi in rondele.
Prajiti ficatul intr-o tigaie, fara adaos de ulei, deoarece ficatul de gisca este foarte gras. Turnati coniacul peste ficat si apoi flambati. Dati deoparte.
Intr-o alta tigaie, topiti untul si adaugati zaharul, amestecand pana la dizolvare. Prajiti feliile de mar in untul cu zahar, pana se caramelizeaza.
Pentru a servi, puneti pe farfurie cateva felii de ficat si 4-5 felii de mere. Turnati deasupra putina zeama ramasa de la prajirea ficatului.

4.861 vizualizări
945 tipăriri
30 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
22. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
23. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
26. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
27. Supă de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
29. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
30. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.