Cruşon - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne tocată » Băuturi cu vin » Cruşon

Cruşon

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fructe (portocale, zmeura, fragi, capsuni, caise, etc.), 100-300 g zahar, 2 1/4 l vin, sifon sau sampanie.

Mod de preparare: Crusonul este o bautura slab alcoolizata, preparata numai din vinuri naturale din struguri, in care se adauga fructe, ca: portocale, zmeura, fragi, capsune, caise, etc. Fructele (cca 1/2 kg) se presara cu 100-300 g zahar (care prin topire le extrage zeama si le moaie) se toarna putin vin (1/4 l) si, eventual, un paharel de lichior triplusec sau cu aroma fructului. Dupa cca 2 ore, se adauga 1-2 l vin cu care se amesteca.In pahare se pune sifon (sau vin spumos, sampanie in loc de sifon) 1/4 sau 1/2 din capacitatea paharului, completind cu vin (in care au fost macerate fructele). In vin se pot lasa fructele, iar daca s-au inmuiat prea mult, se pot inlocui cu altele proaspete.

3.692 vizualizări
1.039 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.