Şarlotă de brânză cu pere - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Creme » Şarlotă de brânză cu pere

Şarlotă de brânză cu pere

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda, 3 pere, o lamaie, 4 galbenusuri + 1 albus, 350 ml frisca nebatuta, 50 g zahar pudra, 1 baton de vanilie, 5 foi de gelatina, 200 g fructe de padure congelate - fierte si pasate, 50 g stifturi de migdale prajite.
Pentru sirop: 200 g zahar, 100 g miere, 1 bucata scortisoara (intreaga), 2 cuisoare.

Mod de preparare: Bateti 100 ml de frisca (de la frigider) si tineti-o la rece.
Preparati siropul: puneti sa fiarba 750 ml de apa, impreuna cu mierea, scortisoara si cuisoarele, curatati perele, stropiti-le cu zeama de lamaie si introduceti-le in siropul clocotit. Fierbeti-le la foc mic, 12-15 minute, acoperiti vasul cu un capac si lasati-le 2 ore sa se patrunda. Taiati-le apoi in doua si indepartati partea lemnoasa si semintele. - Inmuiati foile de gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti la fiert frisca (nebatuta) ramasa, impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati-o de pe foc, lasati-o 10 minute sa se infuzeze si indepartati batonul de vanilie.
Bateti galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Turnati peste ele crema clocotita, puneti compozitia pe foc si lasati-o sa se ingroase, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Cand nu se mai desprinde de pe lingura, incorporati gelatina si lasati-o sa se raceasca.
Amestecati usor branza de vaci cu crema rece si incorporati apoi, pe rand, frisca batuta si albusurile batute spuma.
Luati 6 forme mici (diametrul: 10 cm), inmuiati-le in apa si lasati-le putin sa se scurga. Puneti in fiecare forma cate o jumatate de para, turnati deasupra spuma de branza si tineti sarlotele 4 ore la frigider.
Scoateti-le pe farfurii, turnati de jur-imprejur fiertura de fructe de padure si presarati deasupra migdalele prajite.

1.818 vizualizări
607 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
13. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
14. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
19. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
26. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
27. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
28. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.