Cartofi umpluţi cu legume - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Cartofi umpluţi cu legume

Cartofi umpluţi cu legume

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 8 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei graşi, 300 g ciuperci, 100 g orez, 200 g mazăre, 100 g boabe de porumb, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 150 g caşcaval, sare, piper, ulei, pătrunjel, sfeclă roşie, varză roşie, varză albă.

Mod de preparare: Cartofii se fierb 20 de minute. Se scot din apă, se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.
Morcovii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe, cepele şi usturoiul se toacă mărunt. Ciupercile curăţate se taie în jumătăţi, ardeii graşi, în cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă şi se adaugă legumele tocate. Se călesc cinci minute şi se pun boabele de mazăre şi orezul spălat. Se condimentează cu sare şi piper, se călesc până când orezul este sticlos şi se toarnă apă cât să depăşească orezul cu două degete.
Când orezul şi legumele sunt fierte, se adaugă boabele de porumb şi se mai lasă să fiarbă cinci minute.
Se presară pătrunjel tocat, se amestecă şi, cu această compoziţie, se umplu cartofii fierţi.
Se rade deasupra caşcaval, se aşază cartofii într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc pentru zece minute în cuptor.
Se servesc cu salată din sfeclă, varză albă şi varză roşie.

2.508 vizualizări
770 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.