Bouri (Chefal tunisian cu legume) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Bouri (Chefal tunisian cu legume)

Bouri (Chefal tunisian cu legume)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 chefal intreg (cca.1 kg), 2/3 cana ulei de masline, 1 lingurita seminte de chimen macinate, 1 lingurita curcuma, 1 ceapa taiata rondele, 750 g cartofi taiati bucati, 2 rosii taiate felii, 4 ardei iuti verzi, 1/2 lingurita filamente de sofran, 1 1/2 lingurita unt, 1 lamaie taiata in opt, sare, piper negru macinat, patrunjel tocat pentru ornat.

Mod de preparare: Se pune uleiul de masline intr-o tava de cuptor.
Se curata pestele, se spala si se taie in bucati. Se asezoneaza cu sare, piper, chimen si curcuma si se transfera in tava impreuna cu ceapa taiata rondele.
Se adauga bucatile de cartofi, rosii, ardeii iuti intregi. Sofranul se inmoaie in putina apa calda, dupa care se toarna peste peste. Se adauga untul taiat bucatele mici, presarandu-l peste mixtura din tava. Se asaza si bucatelele de lamaie pe langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor, la 180 grade C, timp de 25 de minute.
Se transfera pe un platou, se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste.

8.579 vizualizări
1.268 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    






   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.