Zaletti (biscuiţi veneţieni) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Zaletti (biscuiţi veneţieni)

Zaletti (biscuiţi veneţieni)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 250 g mălai, 250 g făină, 150 g zahăr, 4 ouă, 200 g unt, 100 g stafide, 1 lămîie rasă, vanilie, sare.

Mod de preparare: Pentru a prepara aceşti biscuiţi tipici, trebuie să amestecaţi bine zahărul cu ouăle şi să lăsaţi stafidele să se înmoaie în apă călduţă. În alt vas, puneţi făina şi mălaiul, un vîrf de cuţit de sare, vanilia şi lămîia rasă şi amestecaţi-le. Apoi adăugaţi restul la acest amestec, fără a vă opri din frămîntare. Tăiaţi aluatul rezultat în bucăţele de 3-4 cm şi daţi o formă romboidală.
Puneţi-le la copt în cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 min.
La sfîrşit, după ce îi scoateţi din cuptor, presăraţi deasupra zahăr pudră.

5.211 vizualizări
1.018 tipăriri
12 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    






   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.