Bomboane cu grilaj - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Bomboane cu grilaj

Bomboane cu grilaj

Ingrediente: 150 g zahar, 100 g frisca nebatuta, 200 g nuci macinate, 200 g serbet de cacao pentru glasat.

Mod de preparare: Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cind apare putina spuma deasupra, se ia tigaia de pe foc. Dupa ce s-a racit putin, se adauga frisca nebatuta si se amesteca in continuare, la foc mic, pina cind se omogenizeaza (daca se pune frisca cu laptele in caramelulfierbinte, acestea se brinzesc), apoi se pun nucile si se amesteca, pina se incorporeaza bine. Tigaia se ia de pe foc si cit compozitia este calduta, se modeleaza intre palme un sul de 2 cm grosime care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucata se formeaza, intre palme, cite o bila care, apoi, se aseaza pe un platou. Bomboanele se lasa sa se intareasca 2-3 ore, apoi se glaseaza cu serbet de cacao si se pastreaza intr-o cutie, in rinduri suprapuse.

2.552 vizualizări
748 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri)
4. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.