Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Fripturi » Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi

Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1,200 kg carne pentru fripturi, 200 ml supa, 100 ml vin, 2 kg cartofi, 5 oua, 150 g cascaval, 150 g faina, 350 ml ulei, sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza si se aseaza intr-o tava, cu 100 ml ulei si adaos de supa, care se introduce la cuptor pentru inabusire. In timpul inabusirii se stropeste cu sosul format, iar spre sfirsit se toarna vinul pe toata suprafata carnii. Cand s-a patruns bine, se incearca cu furculita, se scoate de la cuptor, se raceste si se portioneaza cite o bucata la portie. Se lasa la cald, in sosul format. Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja, se taie bucati si se trec prin masina de tocat cu sita deasa. Ouale se spala, se sparg, se bat spuma si se adauga in vasul cu piure de cartofi, impreuna cu cascavalul ras, faina sub forma de ploaie, piperul si sarea. Se framinta bine cornpozitia, pentru omogenizare, se portioneaza si se modeleaza sfere de marimea unei nuci care se prajesc in ulei infierbintat. Se serveste pe farfurie sau pe platou, cu sosul format si gogosile de cartofi.

3.815 vizualizări
953 tipăriri
12 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
24. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.