Dobos usor - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Torturi » Dobos usor

Dobos usor

Ingrediente: Blatul: 10 albusuri si galbenusuri, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita rom.
Crema: 8 oua, 8 lingurite zahar, fulgi de ciocolata, un pachet unt, 1-2 lingurite rom.

Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.
Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.
Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.
Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.

6.977 vizualizări
1.090 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
2. Tort Doboş cu cacao (Dulciuri > Torturi)
3. Tort Doboş (Dulciuri > Torturi)
4. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.