Ficat prăjit la tigaie - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Fripturi » Ficat prăjit la tigaie

Ficat prăjit la tigaie

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg ficat, 100 g unt, 1 lingura faina, patrunjel verde, 1 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se sterge ficatul, se curata si se taie felii subtiri. Se dau feliile prin faina si se prajesc la foc viu in unt topit. Nu se tin prea mult pe foc deoarece ficatul se intareste. Se asaza feliile pe o farfurie. In sosul ficatului se stoarce zeama de la o jumatate de lamiie, apoi se strecoara si se toarna peste ficat. Se adauga sare si piper dupa gust si se garniseste cufelii de lamiie si patrunjel verde tocat. Ficatul se sareaza intotdeauna dupa ce a fost fript, deoarece sarea il intareste.

4.059 vizualizări
724 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
24. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
28. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.