Cartofi umpluţi cu carne tocată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Cartofi umpluţi cu carne tocată

Cartofi umpluţi cu carne tocată

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 cartofi mijlocii, 350 g carne macra, 2 linguri untura, 2 cepe, 1 lingura verdeata tocata, 1 lingura faina, 5-6 linguri bulion sau 1/2 kg rosii, 1/2 lingurita zahar, sare, piper, 1 pahar smintina.

Mod de preparare: Se curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special sau in lipsa acestuia cu un briceag. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, prajita sau cruda, cu o lingura de untura, piperul, sarea si verdeata tocata. Cu aceasta tocatura se umplu cartofii, se dau prin faina si se rumenesc in untura, intorcindu-i pe toate partile. Se asaza cartofii rumeniti intr-o cratita si se toarna peste ei urmatorul sos: in untura ramasa de la prajitul cartofilor se prajeste ½ lingurita faina si se stinge cu bulion (sau cu zeama de rosii). Se adauga zaharul, sarea si apa(in cazul cind se prepara cu bulion). Sosul trebuie sa acopere cartofii. Se lasa cratita pe foc ca sa fiarba incet citeva minute, se toarna smintina si se da la cuptor pina sint gata cartofii.

13.894 vizualizări
1.207 tipăriri
27 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.