Alivenci moldoveneşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Alivenci moldoveneşti

Alivenci moldoveneşti

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1 l lapte, 300 g mălai grisat, 1/2 kg brânză de vaci, 1/4 l smântână, 100 g unt, 50 g făină, 4-5 ouă, 1 linguriţă cu vârf de sare.

Mod de preparare: Într-un lighenaş sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe (fără a afuma laptele). La primul clocot, se adaugă mălaiul, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe. Se îngroaşă în cca. 5 min., după care se ia de pe foc. Când e aproape rece, se adaugă brânza mărunţită, smântâna, gălbenuşurile, făina şi se amestecă. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă.

Compoziţia se pune într-o tavă (unsă cu margarină şi tapetată cu făină) şi se dă la cuptor 40-50 min.

Se taie în pătrate şi se servesc calde, cu smântână.

14.046 vizualizări
1.395 tipăriri
16 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.