Sărmăluţe moldoveneşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Sărmăluţe moldoveneşti

Sărmăluţe moldoveneşti

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, 1/4 kg carne de vita, 1/4 kg carne de oaie sau ceafa de porc afumata, orez, ceapa, piper, suc de rosii, cimbru, marar.

Mod de preparare: Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata si se da la cuptor cu focul mic, dupa ce s-a pus fie apa rece, simpla, fie combinata cu sucul de rosii si, daca mai este nevoie, cu grasime. Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite, si, cind sint gata, se lasa 10 minute vasul fara capac. Deasupra, se pun felii subtiri de ceafa putin prajite si chiar citeva felioare de cirnaciori prajiti.
Serviti cu mamaliguta calda si cu smintina.

12.803 vizualizări
994 tipăriri
16 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.