Supă cremă de cartofi (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Supe cu legume » Supă cremă de cartofi (I)

Supă cremă de cartofi (I)

Timp de preparare: 2 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 buc. ceapa, o legatura patrunjel, un ou, 600 g cartofi, 1-2 linguri untdelemn, o lingura faina, 1/2 pahar lapte, apa, sare, 2-3 buc. oase de vaca.

Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime intr-un vas, se ingalbeneste ceapa care a fost curatata si taiata in felii subtiri, se adauga faina si cartofii taiati in felii si se inabusa impreuna, amestecind continuu. Se toarna apoi 3-4 linguri din zeama de la oase, se lasa sa dea in clocote, dupa care se rastoarna in oala. Se continua astfel fierberea pina cind cartofii sint foarte bine fierti. Se trece totul prin sita si se aseaza din nou la foc. Cind este gata, se bate cu galbenus si lapte caldut si se adauga restul de untdelemn si verdeata tocata. Se poate prepara si fara oase.
Se serveste la masa cu crutoane, saleuri sau pateuri.

3.889 vizualizări
872 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
7. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.