Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu organe » Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel

Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel

Ingrediente: 300 g ficat, 100 g franzela, 150 ml lapte, 150 g slanina afumata, 150 g ceapa, 100 ml smintina , 4 oua, 30 ml rom sau coniac, 50 ml untdelemn, 1/2 lingurita sare, cite o jumatate lingurita condimente de pasteta: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara.

Mod de preparare: Ficatul crud se trece prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu slanina afumata, franzela muiata in lapte rece (pina il absoarbe) si nestoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, 2 minute, in untdelemn.La tocatura se adauga romul sau coniacul (care fragezesc), smintina, galbenusurile,condimentele (sau dupa dorinta) si 1/2 lingurita cu sare(a fost sarata si slanina).Se unge o forma lunga si ingusta din tabla inoxidabila (35/6 cm) cu unt solid, sau doua forme mai scurte.Albusurile, batute cu spuma, se amesteca usor cu compozitia cu ajutorul telului, prin miscari de rasturnare, de susinjos si putin, ca sa nu sepiarda aerul dinalbus.Cu aceasta compozitie se umple numai 2/3 din forma (ca sa aiba loc sa creasca).Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita,in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor.Se lasa sa se coaca cca o ora.Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce focul. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.

2.242 vizualizări
715 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
9. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
11. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.