Ciorbă ardelenească de fasole - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă ardelenească de fasole

Ciorbă ardelenească de fasole

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g fasole boabe, 800 g oase afumate de porc, 2 cepe mijlocii, o lingură de zarzavat pentru ciorbe, o lingură făină albă, oţet, sare, tarhon în oţet.

Mod de preparare: Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. Se scurge fasolea la preparare şi se dă la fiert în apă rece. Afumătura se dă un clocot separat şi se spumează. Apoi se dă la fiert împreună cu fasolea şi zarzavatul de ciorbă.
Separat se prepară un rîntaş cu ceapă şi făină. Cînd fasolea şi carnea de pe oase s-a fiert se amestecă cu rîntaşul turnat în ploaie.
Se acreşte cu oţet, se sărează după gust şi se adaugă tarhon din belşug.
Se serveşte cu ceapă roşie şi pîine de casă.

15.683 vizualizări
1.278 tipăriri
19 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.