Pasteta de ficat cu ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu organe » Pasteta de ficat cu ciuperci

Pasteta de ficat cu ciuperci

Ingrediente: 300 g ficat de viţel sau pasăre, 1/4 kg ciuperci albe, 1/4 kg carne de viţel şi 1/4 kg carne de porc mai slabă, 50 g slănină afumată, o ceapă mare, 100 ml smîntînă dulce, 4 ouă, 2 linguri rom sau coniac, condimente de pasteta, sare.

Mod de preparare: Carnea, împreună cu ceapa călită un minut în untdelemn, ciupercile bine spălate şi slănina se trec prin maşina de tocat de 2 ori. La tocătură se adaugă romul sau coniacul, sarea, toate condimentele, sau, dupa preferinta, galbenusurile şi smîntîna, şi se amestecă bine. Albuşurile, bătute cu spumă, se amestecă cu compoziţia uşor, prin răsturnare, cu ajutorul telului. În forma unsă bine cu unt solid, se pune jumătate din compoziţie, apoi ficatul tăiat în felii de 1 cm grosime, care se presară cu condimentele şi apoi cealaltă jumătate de tocătură; se nivelează şi se presează puţin cu lingura ca să nu rămînă goluri în interior. Forma se introduce în cuptorul bine înfierbintat, neacoperita, în tava cu apă fierbinte. Pasteta se lasă să se coacă circa o oră. După 30 minute, cînd s-a ridicat bine, focul se reduce la mijlociu; dacă s-a rumenit prea mult, se acoperă cu o hîrtie. Se lasă în tavă pînă cînd se răceşte, apoi se trece cu cuţitul pe margini, se acoperă cu platoul de servit şi apoi se răstoarnă.

2.115 vizualizări
699 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.