Mămăliguţă pripită - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Preparate din mălai » Mămăliguţă pripită

Mămăliguţă pripită

Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, o lingurita cu virf sare.

Mod de preparare: Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-o olita sau intr-un ceaun din tuci de 2 l.Cind clocoteste apa, seadauga malaiul in forma de ploaie, amestecind repede cu telul in forma de para (care are mai multa rezistenta), ca sa nu se faca cocoloase; se amesteca mereu (si dupa ce s-a pus tot malaiul), cca 10 minute, pina cind se ingroasa compozitia si este fiarta.Este de preferat sa fiarba la foc mic (nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume),in timp ce se pune malaiul si, dupa ce s-a amestecat cca 2 minute si s-a ingrosat putin, se lasa telul in mamaliga si se acopera cu un capac, ca sa nu sara stropi; se fierbe astfel 15 minute, amestecind din cind in cind.

19.304 vizualizări
1.125 tipăriri
10 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.