Gratin fin cu praz şi şalău - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Gratin fin cu praz şi şalău

Gratin fin cu praz şi şalău

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g praz, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 4 rosii, 800 g file de salau, sare, piper, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 2 linguri suc de lamaie, 200 g orice fel de branza alba cu mucegai nobil albastru.

Mod de preparare: Spalati firele de praz, curatati-le, taiati-le pe lungime, apoi in bucati de 2 cm lungime. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Spalati rosiile, indepartati-le coditele, apoi taiati-le felii. Spalati file-ul de salau, stergeti-l cu un servetel, taiati-l in bucatele lungi de 5 cm, apoi condimentati-l cu sare si piper. Opariti bucatile de praz in apa cu sare cca. 1/2 minut, apoi scurgeti-le. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 180°C. Incingeti untul intr-o tigaie. Caliti ceapa si usturoiul, pana devin transparente. Stingeti totul cu vin alb si lasati sa dea un clocot. Apoi adaugati smantana si laptele, lasati sosul sa dea inca o data in clocot, amestecand continuu. Condimentati-l cu sare, piper si suc de lamaie. Faramitati branza si lasati-o sa se topeasca in sosul fierbinte. Ungeti o forma de sufleu cu ulei. Asezati prazul, pestele si rosiile in straturi succesive. Turnati sosul de branza pe deasupra si dati sufleul timp de 35 minute la cuptor. Serviti preparatul fierbinte, ornat cu verdeata.

3.334 vizualizări
866 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.