Sos maioneză (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din ouă » Sosuri reci » Sos maioneză (II)

Sos maioneză (II)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 oua, 300 ml ulei, zeama de lamaie, sare, piper alb.

Mod de preparare: Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Abia atunci se pune ulei picatura cu picatura. Se freaca mereu, punind din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Daca se taie, se pune un galbenus intr-un alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn, punem cu o lingurita cate putin din maioneza taiata pana se amesteca toata. Maioneza se taie din cauza uleiului prea rece. E bine sa fie incalzit putin inainte de folosire.
Daca maioneza e prea groasa dupa ce am terminat, se subtiaza cu o lingurita de apa.

3.372 vizualizări
882 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
7. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
11. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.