Sos alb (Bechamel) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din ouă » Sosuri albe » Sos alb (Bechamel)

Sos alb (Bechamel)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 20-30 g făină, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.

Mod de preparare: Făina şi untul se înfierbîntă într-o cratiţă de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecînd mereu şi avînd grijă ca făina să nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecînd de fiecare dată. Se sărează şi, facultativ, se acreşte puţin cu zeamă sau sare de lămîie, numai după ce s-a luat cratiţa de pe foc. Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. La sosul alb se mai pot adăuga, imediat ce s-a luat de pe foc, 100 ml smîntînă, bătută pînă cînd se omogenizează, sau 100 ml smîntînă, bătută bine cu 1-2 gălbenuşuri. Se înfierbîntă la cuptor 10 min, după care se serveşte.

39.358 vizualizări
2.036 tipăriri
33 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
25. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
28. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
29. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
30. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.