Jambon de peşte - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Jambon de peşte

Jambon de peşte

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg.file de peste(cod, merlucius) depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 50 g.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru pisat fin, un varf cutit ienibahar pisat fin, 100 ml ulei.

Mod de preparare: File-ul de peste se lasa sa se decongeleze. Se zvanta cu ajutorul unui prosop. Daca dorim sa obtinem un jambon cu o forma paralelipipedica(dreptunghiulara in sectiune) atunci va trebui sa ne procuram cateva scandurele din lemn de fag (nu brad) in care sa aranjam bucatile de peste. Pentru sectiunea circulara, operatiunea este mult mai simpla.
Pregatim un bait din usturoiul pisat, albusul de ou sarea, piperul, coriandrul si ienibaharul. Adaugam uleiul si le amestecam foarte bine. Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste si le asezam pe o folie din aluminiu. Rulam foarte bine apoi legam cu o sfoara.Introducem la cuptor( 170-180 grade) pentru 1 ora. Daca folosim un cuptor electric sau turbogrill, folosim doar un simplu vas entru coacere. Daca se foloseste un cuptor cu gaz, atunci jambonul se plaseaza cu ajutorul unor scandurele dasupar unui vas cu apa.
Dupa racire,se desprind sforile si folia. Se serveste incepand cu a doua zi, taiat in felii.

3.412 vizualizări
769 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
12. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
16. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
24. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.