Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Supe cu carne » Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată

Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, 1 ceapa, 20 g unt, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1,2 l zeama concentrata de legume (Knorr + apa), 500 g fasole verde, 1 pahar smantana subtire, 150 g slaninuta afumata, 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete si se calesc in untul incins impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga maghiranul si condimentele, se sting cu zeama de legume si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 10 minute.
Se curata fasolea, se spala si se taie fasii subtiri. Se paseaza supa (printr-o sita ori cu mixerul), se incorporeaza smantana si fasolea si se lasa sa fiarba, la foc mic, inca un sfert de ora.
Se taie slaninuta fasii, se rumeneste intr-o tigaie (fara grasime) si se scurge pe hartie absorbanta. Se toaca si patrunjelul si se introduce impreuna cu slaninuta in supa, inainte de-a o servi.

6.165 vizualizări
1.130 tipăriri
13 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.