Cozonac bucovinean - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Cozonaci şi checuri » Cozonac bucovinean

Cozonac bucovinean

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg faina, 50 g drojdie de bere, 280 g zahar, 260 g unt, 3 oua, 5 galbenusuri de ou, 200 g smantana, 175 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 50 ml coniac, 40 g coaja rasa de portocala, 150 g stafide, sare.

Mod de preparare: Drojdia se dizolva in putin lapte caldut cu zahar si putina faina.
Dupa ce a crescut se adauga si restul de de zahar si de lapte, sarea, cele 3 oua intregi, galbenusurile de ou, smantana, untul topit, faina, zaharul vanilat, coniacul si stafidele, care au fost tinute cateva ore in apa. Se framanta bine aluatul si se lasa sa se odihneasca. Dupa ce a crescut se formeaza cozonacii, se pun in tavi unse cu unt, se lasa sa mai creasca cca o ora, apoi se coc la cuptor. Aluatul de cozonac astfel preparat poate fi umplut cu nuci, mac, etc.

11.834 vizualizări
1.333 tipăriri
13 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
2. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
4. Aluat de cozonac (brioşe) (Dulciuri > Aluaturi)
5. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Cozonac de mălai (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
8. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.