Cozonac de mălai - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Cozonaci şi checuri » Cozonac de mălai

Cozonac de mălai

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt, 1 lingurita sare, 1 cana malai grisat, 2 linguri zahar praf, 2 oua batute, 1 1/2 cana lapte, 1/4 cana untdelemn, 50 g unt topit.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30 cm) si se incalzeste 5 minute in cuptor.
Se cern intr-un castron faina, praful de copt, sarea, malaiul si zaharul. Se face o gaura la mijloc, in care se pun ouale amestecate cu laptele si untdelemnul, apoi se amesteca bine.
Forma incalzita in cuptor se unge cu untul topit si se pune aluatul inauntru. Se netezeste suprafata, se baga la cuptor si se lasa la copt 25 de minute. Se unge uniform suprafata prajiturii cu untul topit (folositi o pana de gasca sau o pensula noua) si se mai lasa la copt 15 minute, pana cand cozonacul e consistent.
Se taie in patrate si se mananca fierbinte.

5.400 vizualizări
1.017 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
2. Cozonac bucovinean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
8. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
9. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Aluat de cozonac (brioşe) (Dulciuri > Aluaturi)
12. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
14. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
16. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.