Sos de vin (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din ouă » Sosuri roşii » Sos de vin (II)

Sos de vin (II)

Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: O lingura de unt, un morcov, o ceapa, cateva cozi de patrunjel, cimbru, o frunza de dafin, o lingura de faina, 3 cesti de zeama de carne concentrata, un pahar de vin alb bun, o lingura de bulion de rosii, cateva cozi si pielite de ciuperci.

Mod de preparare: Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ceapa si morcovul incep sa se rumeneasca. Se adauga o lingura de faina, cu doua cesti de zeama de carne concentrata. Se adauga un pahar de vin alb bun, o lingura de bulion de rosii si, daca se prefera, cateva cozi si pielite de ciuperci bine spalate. Se tine sa fiarba la foc potrivit, amestecand ca sa nu se prinda. Se mai toarna cu incetul inca o ceasca de zeama de carne si din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se face la suprafata, prin ridicarea untului. In total trebuie sa fiarba cam 2 ore. Se trece prin sita inainte de intrebuintare.

8.055 vizualizări
1.004 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
30. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.