Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Îngheţate » Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g iaurt mai gros, 200 g zahăr pudră, 2 lămâi, 150 g smântână, 1 pepene galben, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură zahăr, 1/2 plic gelatină, 125 ml vin alb.

Mod de preparare: Baţi bine iaurtul cu zahărul pudră şi smântâna, adaugi coaja rasă şi zeama unei lămâi şi dai crema la congelator pentru 2-3 ore. Cureţi pepenele galben de sâmburi, tai din el sfere cu cleştele special de îngheţată şi le dai la rece. Înmoi apoi gelatina în 2 linguri de apă rece, iar separat fierbi vinul cu 1 lingură de zahăr şi vanilia. Adaugi gelatina dizolvată şi coaja rasă a celeilalte lămâi şi mai laşi sosul pe foc câteva minute, amestecând mereu. La o porţie pui aşa: 1 globuleţ de îngheţată (e voie şi două), alături o sferă din pepenele galben şi torni peste toate sosul de vin alb răcit.

4.501 vizualizări
823 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
13. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
18. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
19. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
21. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
26. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.