Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi

Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2-3 dovlecei, 400 g ardei, 2 căţei de usturoi, 4 cepe, 600 g roşii, piper, ulei, 1 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi tot fideluţă şi le căleşti împreună 10 minute. Tai mărunt roşiile, le adaugi în cratiţă, presari sare şi piper după gust, mai adaugi câte puţină apă din când în când şi laşi să fiarbă 30 de minute. După acest timp, pui rondelele de dovlecei şi mai fierbi mâncarea 5 minute la foc mic.
Când totul este gata, adaugi usturoiul pisat şi presari pătrunjel verde.
Pregătită fără usturoi, această mâncare este perfectă ca şi conservă pentru iarnă. Sigur, o pui în borcane, le căpăceşti şi le sterilizezi.

16.012 vizualizări
1.192 tipăriri
34 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.