Vinete cu mozzarela sau telemea - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete cu mozzarela sau telemea

Vinete cu mozzarela sau telemea

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg de rosii, 3 vinete, 1 bucata de mozzarela (rotunda, cum se vinde in comert) sau 250 g de branza telemea mai moale, 3 ramurele de cimbru proaspat, 100 ml de supa de pasare (concentrat de pasare fiert in apa), untdelemn fin, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toata suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul, sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarela sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate.
Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.

3.685 vizualizări
720 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
12. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
25. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
28. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
30. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.